Neulominen eikä muutkaan käsityöt ei nyt ole kovin selkäystävällisiä. Niinpä kuvailin vähän vanhoja juttuja. Kevään aikana tein kansalaisopistolla paperivalaisimia.

Kattovalaisin pääsi olohuoneeseen. Nuo silkkikeijut sopivat kyllä paremmin lastenhuoneeseen, mutta en ole ehtinyt vielä tehdä "olohuonekoristeita". Aion tehdä neulahuovutuksella punaisia sydämiä ja oransseja tähtiä. Niitä odotellessa keijut saavat kelvata.

102394.jpg

102392.jpg

Toinen lamppu on tarkoitus kiinnittää seinään, mutta en ole vielälöytänyt sopivaa paikkaa. Turkoosit hiput ovat villalankaa. Langanpätkät meinaavat tipahtaa ja pitäisi keksiä jotain kiinnitysainetta. Liimaaminen on liian hankalaa. Joku lakka voisi sopia, mutta se ei saisi kastella paperia.

102395.jpg

102396.jpg

Vähän olen huijannut ja viimeistellyt juhlatoppia. Lankana on Himalaya-silkkilanka ja Novitan Linnea (60%puuvillaa ja 40%pellavaa). Puikot oli pyöröt ja nro 7. Muutamien kokeilujen jälkeen päädyin sileään neuleeseen. Lanka oli työlästä ja epätasaista neuloa ja lopussa työ oli melko painava. Nurjaa oli oikeastaan mahdoton neuloa. Valmis toppi painaa n. 500g (!!) ja on aivan ihana päällä. Voisin pitää sitä aina. Kuvassa on myös ompelemani silkkihame, jonka kaveriksi langat alunperinkin ostin. Kyllä näillä kelpaa serkun rippijuhliin elokuussa tepastella. Hintaa asukokonaisuudelle tuli vaatimattomat 100 €. No, vähän kallista, mutta se on sentään silkkiä....

102391.jpg