SNY:n lähettämät Maijat päättivät haluta kirjoneulelapasiksi. Mallina on Sheila Mc Gregorin kirjasta Traditional scabdinavian knitting ihastuttavat Selbu mittens. Töistä päästyäni kaivoin puikkoja ja lankoja esille. Kuvio onnistuu ilman muutoksia vain puikkokoolla 2 ja 1,5. Pienimmät puikkoni ovat kokoa 3 :)

Seuraavaksi suuntasin Anttilaan (ainut puikkoja myyvä liike keskustassa viiden jälkeen). Plääh, pienimmät puikot olivat kokoa 2,5. Mikä näitä käsityötarvikkeita välittäviä ketjukauppoja oikein vaivaa? Välillä mainostetaan oikein lehdessä hyviä lanka yms. -valikoimia. Sitten pieni käsityöihminen kääntyy hädissään ja puikkotuskissaan liikkeen puoleen. Mikä on tulos? "Meillä ei nyt ole pidetty varastossa muita kuin näitä suosituimpia puikkokokoja." tai "No, nyt tuota väriä on vain pari kerää. Miten se onkin päässyt loppumaan?" vastaukset ovat yleisiä. Huomenna kiiruhdan erikoisliikkeeseen suurin odotuksin, toivottavasti en pety. Kakkosvaihtoehto on äidin puikkovarasto,jota pääsen tonkimaan lauantaina.

VoittoRegiat sen sijaan löysivät tiensä Jaywalkereiksi. Tosin muokkasin ohjetta hieman enemmän omannäköiseksi. Kuvia valmiista sukista tulee aikanaan.