Elämäni ensimmäinen neulottu pitsihuivi on valmis. En ymmärrä, miten olen selvinnyt tähän asti ilman pitsineuleita. Tämä on todella addiktoivaa...

427411.jpg

Malli: Swallowtail shawl (IK fall 06)

Lanka: Silvia (500 m/50 g) alle 50 g

Puikot: 3 mm pyöröt

Huivi menee äidille ja pääsee toivottavasti kovaan käyttöön. Silvia oli todella pehmoista, miellyttävää ja erittäin riittoisaa neulottavaa. Nyt valitsisin puikoiksi 4,5 mm pyöröt, mutta aloitushetkellä oli tarjolla vain kolmoset.

427412.jpg

Itse pidän huivissa eniten tuosta reunan "nyppykuviosta", vaikka sen neulominen olikin kaikkein työläintä. Parasta huivissa on kuitenkin sen keveys ja pehmeys. Suunnittelin tekeväni itselleni valkeasta merinosilkistä Kirin, mutta taidan jopa harkita tätä.

427415.jpg

Ennen huivia harjoittelin pitsineuleita omaan jakkuun. Kuva on ihan hirveä, mutta jakku oikeasti todella hyvä. Novitan ohjeet ovat yleensä minun käsialalle tai kropalle liian suuria kuin myös tämä. Aloitin takakappaletta ja olin saanut neulottua ensimmäiset mallikerrat. Mittailin omaa selkääni ja takakappaleen alkua. Päädyn purkamaan koko roskan ja aloittamaan reilut 20 silmukkaa pienemmällä silmukkamäärällä. Kavennukset/ lisäykset ym. tein mututuntumalla osittain ohjeen mukaan. Samalla periaatteella meni etukappaleet ja hihat. Lopputulos oli erittäin istuva ja sopiva jakku.

427402.jpg

Malli: 36/Novita kevät 2006

Lanka: Novitan Wool 300 g (?)

Puikot: 4 mm pyöröt (?)

Vielä pari lähikuvaa jakun etumuksesta ja mallikuviosta. Yleensä en pidä noista "ruusukkeista", mutta tähän kukka on kuin piste i:n päälle.

427407.jpg

427408.jpg

Aiheen vierestä: Olen rakastunut. Tällä kertaa rekkauden kohteena ovat Tuomo, Matti Johannes Koivu, Jippu ja Amy.